Actieve bezoekers: 21, waarvan 0 geregistreerd en 21 gast(en).

U bent hier: Home › Uitslagen › Kanjerbokaal

Kanjerbokaal

De Kanjerbokaal is bedoeld om het rijden van wedstrijden en trainingsinzet te belonen en de samenhang tussen GHV-ers en IJBM-ers te vergroten, door middel van het gezamenlijk en vaker rijden van wedstrijden. De onderlinge – vriendschappelijke – competitie moet zorgen voor meer cohesie en clubgevoel, wat het schaatsplezier en daarmee mogelijk ook de prestaties ten goede komt.

Gedurende het winterseizoen wijst de trofee-commissie bepaalde langebaanwedstrijden op de Vechtsebanen aan als ‘klassementswedstrijden’. Tijdens deze wedstrijden is het doel om zo veel mogelijk GHV-ers en IJBM-ers aan de start te laten komen. Want het is niet alleen gezellig om met je clubgenoten op en naast het ijs te zijn, het motiveert ook om het beste uit jezelf te halen! Bovendien is het makkelijker en leuker voor een coach om meerdere schaatsers te coachen. De wedstrijdrijders op hun beurt kunnen altijd rekenen op een coach aan de kant tijdens deze wedstrijden.

Iedereen die tijdens deze aangewezen wedstrijden een p.r. (persoonlijk record) rijdt, krijgt punten. Maar ook een seizoentijd levert punten op, en zelfs het starten (per afstand) tijdens een van de aangewezen wedstrijden telt mee voor het trofee-klassement.
Daarnaast is trainingsinzet en betrokkenheid bij de eigen trainingsgroep punten waard. Of je hiervoor punten krijgt toegewezen, bepaalt je trainer. Hij of zij deelt per training een bonuspunt uit voor zaken als inzet, het proberen uit te voeren wat trainer vraagt of progressie op de beoogde technische verbeterpunten.

Ten slotte staan er extra activiteiten op het jaarprogramma waarmee je punten kunt verdienen als je eraan meedoet. Denk hierbij aan het organiseren van activiteiten, het geven van lessen jeugdschaatsen en het rijden van wedstrijden op andere ijsbanen.

De bokaal zag aan het begin van het seizoen 2018-2019 het levenslicht. Eppe Mensinga en Coen van Beek zijn de initiatiefnemers.

 Loginstatus:

Clubkalender:
« Juli 2019 »
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Ogenblik a.u.b. ...