Actieve bezoekers: 21, waarvan 0 geregistreerd en 21 gast(en).

U bent hier: Home › Evenementen › Tijdrittencompetitie: Betty & Wim Westerveldbokaal

Tijdrittencompetitie: Betty en Wim Westerveldbokaal

 

Al enkele jaren rijden GHV-ers in het zomerseizoen weer tijdritten op de racefiets. Deze activiteit was een tijdje van de agenda af, maar is mede op initiatief van Betty en Wim Westerveld nieuw leven ingeblazen. Om van de sportieve prestaties op de weg een extra uitdaging te maken, heeft het bestuur van de GHV tijdens de nieuwjaarsborrel 2012 de Betty en Wim Westerveldbokaal geintroduceerd. 

 

Betty en Wim hebben een reglement opgesteld voor het verrijden van de tijdritten en de strijd om de twee bokalen.

 

REGLEMENT BETTY EN WIM WESTERVELDBOKAAL

 

 

Een samenvatting:

 

Planning

De tijdritten worden per zomerseizoen verreden op de laatste maandagavond van de maand, tussen eind april en eind augustus. 

De start van de eerste rijder is om 19.00 uur. De rijders starten om de minuut. Mocht een rijder worden ingehaald dan is het hem/haar niet toegestaan om te stayeren.

 

Parcours

Het parcours bevindt zich op de openbare weg in de Eemnesser polder. Dit betekent dat men zich dient de houden aan de algemeen geldende verkeersregels.

Het parcours is te bereiken via de Stammeweg, de start is op Zuid Ervenweg. Een ronde is 5,9 kilometer. De rijrichting is linksom.
Start parcours: Zuid Ervenweg. Zuid Ervenweg afrijden tot de Anna Louwenweg, deze opdraaien en vervolgens linksaf de Geerenweg op. Ten slotte weer de Stammeweg op om vervolgens op de Zuid Ervenweg richting finish te rijden.

 

Deelnemers

Er zijn twee categorieën voor de Betty en Wim Westerveldbokaal, namelijk Dames (de Betty Westerveldbokaal) en Heren (de Wim Westerveldbokaal). Er is geen onderscheid tussen leeftijdsgroepen.
De minimale leeftijdsgrens voor deelname is 14 jaar op 1 juli van het lopende jaar. Deelnemers jonger dan 14 jaar op 1 juli van het lopende jaar hebben een eigen klassement, waarvan de reglementen hetzelfde zijn als voor de Betty en Wim Westerveldbokaal.

Rijders van andere verenigingen zijn welkom, maar strijden niet mee voor de bokalen of eventuele andere prijzen.

 

De wedstrijd

De eerste en de laatste van de vier wedstrijden leggen de rijders twee ronden af. De tweede en derde wedstrijd wordt verreden over drie ronden. De af te leggen ronden rijden de deelnemers zonder tussenstop.

Puntentelling

Eindtijden worden vertaald naar een puntentelling waarbij de winnaar 1 punt krijgt, de nummer twee 2 punten, de nummer drie 3 punten, et cetera. Afronding van de eindtijden gebeurt op hele seconden. 

Bij gelijke doorkomst van twee rijders krijgen beide deelnemers een gelijk aantal punten. De volgende in de uitslag krijgt het gewone aantal punten dat bij zijn uitslag hoort.

Mocht in het eindklassement sprake zijn van gelijk punten van twee of meerdere rijders, dan zullen gereden tijden de doorslag moeten geven. Een beslissing hierover ligt bij de organisatie.

 

Klassement

Het eindklassement wordt opgemaakt op basis van drie wedstrijden. Dit betekent dat van de vier wedstrijden het slechtste resultaat komt te vervallen.

Voor de snelste ronde van alle tijdritten is een speciale wisselbeker beschikbaar.

 

De Betty en Wim Westerveldbokalen zijn wisselbekers. De winnaar van het klassement mag de Bokaal een jaar lang in bezit hebben.

De winnaar draagt er in het daaropvolgende jaar zorg voor dat de Bokaal in goede staat bij de organisatie terug komt, zodat deze aan de volgende winnaar beschikbaar gesteld kan worden.


 Loginstatus:

Clubkalender:
« Augustus 2019 »
M D W D V Z Z
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ogenblik a.u.b. ...