Actieve bezoekers: 32, waarvan 0 geregistreerd en 32 gast(en).

U bent hier: Home › Vereniging › Introductie GHV

Introductie GHV


De Gooise Hardrijders Vereniging (GHV) is onder de huidige naam opgericht op 4 september 1967. De GHV stelt jong en oud in staat het hardrijden op de schaats te leren en te perfectioneren door trainingen en wedstrijden. De GHV is gevestigd in Hilversum en telt momenteel 172 leden van 7 tot 70+ jaar uit het gehele Gooi. Hiervan zijn ongeveer 30 jeugdleden.

Trainingen
Jong en oud, beginners en gevorderden: de GHV biedt de gelegenheid om onder leiding van deskundige trainers een goede schaatstechniek te ontwikkelen. De trainingsgroepen zijn ingedeeld naar leeftijd en sterkte. Tijdens het winterseizoen (eind september tot medio maart) traint elke groep wekelijks op de Vechtsebanen in Utrecht. Dit gebeurt op speciale verenigingsuren, die niet voor het algemeen publiek toegankelijk zijn. 's Zomers en 's winters wordt ook 'op het land' getraind: lopend in de bossen en op de hei, op skeelers en op de racefiets op de weg - altijd in het rond 't Gooi.

Wedstrijden
De GHV biedt de mogelijkheid om aan wedstrijden deel te nemen: meteen al vanaf de jeugd. Deze officiële KNSB-wedstrijden - ook in Utrecht gehouden - zijn vooral individueel gericht: het gaat om het verbeteren van de eigen persoonlijke records (PR's). Op afstanden zoals de 100, 300, 500, 1000, 1500, 3000, 5000 meter en zelfs de marathon - afhankelijk van leeftijd, geslacht, sterkte en persoonlijke ambitie.
Naast wedstrijden op de Utrechtse ijsbaan nemen GHV-ers deel aan wedsrijden op andere ijsbanen. Soms organiseren we deze zelf, soms krijgen we een uitnodiging van andere schaatsverenigingen. De GHV heeft bijvoorbeel meermalen succesvol meegedaan aan de Rono-bokaal (Eindhoven) en interclubwedstrijden in Thialf (Heerenveen).
De GHV had en heeft leden die behoren tot de top van het Nederlandse wedstrijdschaatsen. Het wedstrijdrijden is overigens niet verplicht.

Clubkampioenschappen
Jaarlijks organiseert de GHV haar eigen clubkampioenschappen op de Vechtsebanen. Dit is altijd het hoogtepunt van het schaatsseizoen, waarbij kinderen, ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden van harte welkom zijn om hun helden aan te moedigen. Iedereen vanaf de categorie junioren mag meedoen aan de langebaanwedstrijd; van het jeugdschaatsen (jonger dan 13) wordt een aantal kinderen geselecteerd die deel mogen nemen.
Naast de langebaanwedstrijd is er de strijd om de Joop Bakker Bokaal (marathon voor niet-wedstrijdrijders) en de Hans Vollenbroek Cup (marathon voor wedstrijdrijders).

Recreatie en Evenementen
GHV-leden doen mee aan tal van recreatieve of prestatiegerichte activiteiten. 's Winters natuurlijk op het ijs, zoals tochten op natuurijs in eigen land en in het buitenland. In eigen land varieert dit van samen rijden op Ankeveen, Kortenhoef, Loosdrecht et cetera, tot deelname aan de Elfstedentocht en andere grote georganiseerde toertochten. In het buitenland wordt deelgenomen aan grote tochten op de Finse en Oostenrijkse meren.
's Zomers zijn er ook diverse evenementen, zoals een fietsweekend in Limburg (deelname aan de wielerklassieker Limburgs Mooiste), een schaatskamp op het zomerijs van Thialf en tijdritten op de racefiets. Het zomerseizoen sluiten we in september traditioneel af met de Arend Poepjes Cross, waar iedere GHV-er aan mee kan doen.
Kijk onder agenda en evenementen voor een actueel overzicht van activiteiten.

Organisatie
De GHV wordt geleid door een bestuur. Binnen de club is een aantal domeinen omschreven, waar een aantal clubleden verantwoordelijkheid voor hebben. Elk domein is verantwoordelijk voor een bepaalde verenigingsactiviteit. Het verenigingsjaar loopt van 1 april tot en met 31 maart.

Belangstelling?
Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met het bestuur via e-mail of meld u aan via het aanmeldingsformulierLoginstatus:

Clubkalender:
« Augustus 2019 »
M D W D V Z Z
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ogenblik a.u.b. ...