Actieve bezoekers: 5, waarvan 0 geregistreerd en 5 gast(en).

U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

GHV-nieuws: Inschrijving voor clubkampioenschappen geopend
   (16-12-2017)

Op zaterdag 20 november 2018 is het weer zo ver: dan kun je het eindelijk opnemen tegen jou trainingsmaatje, kun je dat felbegeerde pr rijden en al je clubfavorieten aanmoedigen... De clubkampioenschappen van de GHV staan weer voor de deur!

Vanaf 8 uur 's avonds staat er een grote groep vrijwilligers (starter, juryleden, hulpstarters, ondersteuning, etc.) klaar om de verschillende langebaanafstanden, de marathon en Joop Bakkerbokaal weer in goede banen te leiden. Dus aarzel niet, schrijf je in (uiterlijk 13 januari 2018) en/of kom aanmoedigen op 20 januari!

Vanwege het 50-jarig jubileum van de GHV zullen de clubkampioenschappen dit jaar een extra feestelijk tintje hebben. De afgelopen tijd is hard nagedacht over een bijzondere opzet en er is besloten om dit jaar ook een ploegachtervolging te organiseren. We nodigen de deelnemers van elk trainingsuur van harte uit een eigen ploeg van 3 of 4 deelnemers af te vaardigen. Je ontvang hierover een apart bericht.

SCHRIJF DIRECT IN, MAAR UITERLIJK 13 JANUARI!

(Terug naar boven)


GHV-nieuws: De jeugd schaatst op FlevonIce!
   (09-12-2017)

Lekker schaatsen met onze jeugd op Flevonice. (De Vechtsebanen waren bezet, vandaar dit alternatief).

In de woorden van Johannes Leerink (voorzitter GHV): "Het was net echt. Sneeuwwitte velden en veel schaatsen".

Na afloop gingen velen met een medaille naar huis.

 

Met dank aan Coen en Jeroen van IJBM voor de organisatie!

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)


GHV-nieuws: Weer geslaagd schaatskamp GHV/IJBM
   (23-11-2017)

 

Afgelopen weekend vond het jaarlijkse schaatskamp voor pupillen/junioren van IJBM/GHV plaats met 16 deelnemers van 11-18 jaar. Dankzij de vlekkeloze organisatie door Jacco, Joris en Willem verliep alles op rolletjes. Er werd vier keer op het snelle ijs van IJsbaan Twente getraind onder deskundige leiding van Eppe en Coen.

De luxe en gezellige accommodatie bij Haaksbergen was ideaal om te ontspannen met spelletjes, film, voetbal, of gewoon chillen. En dit jaar was er voor het eerst een Schaatsquiz waarbij de schaatskennis van verschillende teams danig op de proef werd gesteld.

Al met al was het weer een heel geslaagd kamp! Bedankt aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!

 

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)


GHV-nieuws: Ga je mee schaatsen in Zweden?
   (21-11-2017)

Nu de eerste sneeuw in de Alpen is gevallen, de Zweden in hun bed liggen te rillen van de nachtvorst en wij inmiddels ook alweer in het ritme zitten van rondjes rijden en schaatsen slijpen, is het de hoogste tijd om ons te gekke GHV-jubileum-winterevent te gaan plannen! Dit wil je niet missen, dus lees snel verder!

Wat gaat er gebeuren?
De GHV gaat het ijs in en om Falun, Zweden - beter bekend als het Runn-meer - onveilig maken door daar met een zo groot mogelijke groep te gaan rijden.

Hoe gaat het eruit zien?
Aankomst in Falun: zaterdag 24 februari 2018

Vertrek vanuit Falun: woensdag 28 februari 2018

Waar verblijven we?
We hebben vlak aan het meer één gebouw van een hostel afgehuurd waar we met 25 personen kunnen verblijven. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op de website!
Wanneer de groep groter is dan 25 personen, kunnen we eventueel accommodatie bijboeken.

Wat gaat dit geintje me kosten? 
Hieronder volgt een indicatie…

Retourvlucht Schiphol-Stockholm: € 140,-
Vervoer vliegveld -> Falun: € 63,-
   (= huur auto voor 5 dagen, 4 personen per auto)
Ontbijt, lunch, diner: € 7,- x4 + € 15,- x3 + € 20,- x4 = € 157,-
   (richtprijzen, afhankelijk van eventuele centrale inkoop)
Vier overnachtingen: € 102,-

 Totaal: € 462,-

Uiteraard kan dit bedrag hoger of lager uitvallen, afhankelijk van bijvoorbeeld ticketprijzen en autohuur.


Wat moet ik zelf regelen?

De vlucht:
Je regelt zelf je vliegticket (of ander vervoer) naar Zweden. Het zou natuurlijk gezellig zijn als we met zijn allen in hetzelfde vliegtuig zitten, zodat we een luid gejoel kunnen laten horen bij de landing. Naast dat dit gezellig is, is het ook praktisch voor gezamenlijke vervoer naar en van het Runn-meer.
Er zijn twee goede opties bij verschillende maatschappijen, die vlak bij elkaar zitten qua prijs en qua tijd:

KLM:
Heen: Vertrek Schiphol 10:40  - Aankomst Schiphol 12:45
Terug: Vertrek Stockholm 17:20 - Aankomst Schiphol 19:35

SAS:
Heen: Vertrek Schiphol  11:40 - Aankomst Schiphol 13:40
Terug: Vertrek Stockholm  16:10 - Aankomst Schiphol 18:15

Regel je vliegticket zo snel mogelijk zelf, want we kunnen uiteraard geen plaatsen garanderen. Ook is centraal regen niet mogelijk in verband met paspoortgegevens.

Je reisverzekering:
Meegaan doe je op eigen risico. Zorg voor een geldige reisverzekering met voldoende dekking.


Mag ik ook afwijken?
Maar natuurlijk! Mocht je bijvoorbeeld zelf willen rijden of willen zwemmen: geen probleem!
Wil je langer blijven? Ook geen probleem, maar dan moet je dat zelf even regelen.
Waar kan ik me aanmelden?


MELD JE VOOR 20 DECEMBER AAN VIA DE WEBSITE!
Wees er snel bij, maar meld uiterlijk voor 20 december aan!
(En regel dan ook snel je vliegticket)

Vragen?
Mail ons (Maarten-Jan Hoeve en Anneleen Post) gerust als je vragen hebt!

(Terug naar boven)


GHV-nieuws: Jong en oud ontdekt de schaatssport bij de GHV!
   (08-11-2017)

De GHV ontvangt tot half december bijna zeventig kinderen en volwassenen die zich hebben aangemeld via de Albert Heijn Sportactie voor proeflessen schaatsen. De lessen vinden plaats op de Vechtsebanen in Utrecht en worden begeleid door een deskundige GHV-trainer.

De bijna zeventig aanmeldingen zijn een verrassing. “Dat zoveel mensen schaatsen willen leren hadden we niet verwacht, wel gehoopt”, zegt Inge-Britt Koren, die sinds april van dit jaar secretaris is van de vereniging. “Deze actie is voor ons een unieke kans om mensen kennis te laten maken met de schaatssport en onze gezellige vereniging!”

De Gooise Hardrijders Vereniging biedt iedere AH-schaatser drie proeflessen aan. Er zijn drie categorieën. Er zijn proeflessen voor jeugd van 6 tot 12 jaar, voor junioren van 13 tot 18 jaar en voor volwassenen van 19 tot 80 jaar. “Uiteraard hopen we dat de mensen tevreden zijn over onze proeflessen en dat ze blijven komen.”

Naast schaatsen biedt de GHV ook andere sportactiviteiten zoals skeeleren, fietsen en hardlopen. Verder organiseert de GHV ook clubkampioenschappen, clinics, feesten ter ere van het 50-jarig jubileum en schaatsreizen naar het buitenland. Heeft u en/of uw kind ook zin om eens een proefles bij de GHV te volgen? Meld u en/of uw kind (vanaf 6 jaar) aan via:

 

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


GHV-nieuws: Lucas plaatst zich voor World Cup. Dankzij 'gelukssnor'?
   (29-10-2017)

Lucas van Alphen, dit seizoen lid van Team Plantina, wist dit weekend een vierde plek te veroveren op de 1500 meter. Hij stelde daarmee en ticket voor de World Cup zeker. Hij reed met een tijd van 1.46,70  een persoonlijk record (PR), maar kwam al uit in rit zeven. Hij moest dus nog lang wachten voor hij zekerheid had over zijn positie, en dus zijn kansen op en WC-ticket.

Voor het eerst in zijn carrière zal de GHV-er World Cups op de 1500 meter gaan rijden. Hij kijkt er vooral naar uit om zich te meten met de internationale top. “Zo kan ik mooi nog weer beter worden. Ja, dat is echt top”, glundert hij.

Wie Van Alphen ziet, valt meteen iets op: zijn vlassige snor. Een ludiek iets, noemt hij het zelf. “Het heeft niks met de vorm te maken hoor”, lacht hij. Volgens de rijder van Team Plantina is de ‘gelukssnor’ per toeval ontstaan. “Van de zomer had ik een baard. Toen ik die er een maand geleden af haalde, keek ik in de spiegel en dacht ik: ha, dit is best grappig. Ik krijg er veel reacties op, dat is wel leuk. Het is inmiddels een begrip geworden, ha.”

Met dank aan de informatie van Rijcko Treep (lees zijn artikel op schaatsen.nl).

(Terug naar boven)


GHV-nieuws: Zonnige GHV Jubileumtocht
   (25-09-2017)

Het is een mistige zondagmorgen als een aantal GHV’ers vertrekt uit Eemnes voor de GHV-jubileumtocht. Aangekomen bij Zonnestraal in Hilversum, lijkt de naam enige invloed te hebben. Ongeveer 35 mensen verzamelen zich voor de fietstocht. De meeste wagen zich op de racefiets aan de 80 kilometer, die Willem Swaan voor ze heeft uitgetekend. De overige gaan voor de gezinstocht. Met een 4-jarige als jongste deelnemer.

De 80 kilometer-rijders laten helaas de zonnestralen achter zich en reppen zich door de mist richting Weesp, waar een omleiding voor wat extra kilometers zorgt. Via het Amsterdam-Rijnkanaal en de Vecht gaat het rap richting het appelgebak in Breukelen. Net vóór Breukelen kunnen de jonge honden - en zij die zich zo voelen - zich niet meer houden en wordt een sprint ingezet.

Op het Kerkplein in Breukelen staat de fietsers van de gezinstocht ook te wachten. Ook Johannes Leerink, onze voorzitter, is aanwezig. En er is een heerlijk zonnetje verschenen. De eigenaar van het besproken terras gaat echt niet open voor 11 uur, ondanks aandringen van Johannes. Later blijkt er ook een foute aantekening in de reservering te zijn. Maar ondanks deze kleine hobbel smaakt de koffie en het gebak goed.

Met alle koolhydraten in het lijf wordt de terugtocht aanvaard. Helaas krijgen we dan ook onze eerste lekke band. Door Tienhoven en Westbroek, toch ook GHV-gebied, wordt de tocht voortgezet. Via Lage Vuursche, Hilversum en de Rading eindigen we weer bij Zonnestraal.

 

De route, op een andere manier en een paar filmpjes onderweg.

 

 

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)


GHV-nieuws: Laatste tijdrit en uitslag Betty en Wim Westerveldbokalen
   (18-09-2017)

Medio september en alweer de laatste tijdrit voor de Betty en Wim Westerveldbokalen. Hoewel de regen dreigde was de Eemnesser polder droog voor en tijdens de tijdrit. In Eemnes-Noord (ja dat kan) regende het pijpenstelen. Met een beperkte groep werd hard gestreden om deze ene ronde zo snel mogelijk af te leggen. Het gevaar van te snel starten lag op de loer en een aantal maakt toch die fout. Maar Tjerk Verschuur hield het hoofd koel en vond zijn naam voor het eerst terug boven aan de ranglijst. Dat wordt volgend seizoen waarschijnlijk wel vaker. Voor de laatste plek op eht podium werd gestreden door drie mannen die elkaar slechts seconden toe gaven.

Bij de vrouwen reed Jitske in een nette tijd naar de eerste plaats.

De uitslag van 18 september.


naam ver. M/V tijd afstand km/h BWW-p.
1 Tjerk Verschuur GHV M 09:13,0 5,9 38,41
1
2 Marinus Kamphorst GHV M 09:34,0 5,9 37,00
2
3 Tim de Ruijgt GHV M 10:04,0 5,9 35,17
3
4 Martijn Bus GHV M 10:08,0 5,9 34,93
4
5 Steven Schraffordt GHV M 10:12,0 5,9 34,71
5
6 Joop Eijpe GHV M 12:09,0 5,9 29,14
6


1 Jitske Verschuur GHV V 10:46,0 5,9 32,88
1


Snelste ronde GHV-lidTjerk Verschuur M
09:13,0
Jitske Verschuur V
10:46,0
Het was de laatste avond van de competitie. Dus was er ook een einduitslag. Daar was niet veel spannend meer aan. De afgelopen tijdritten hadden de winnaars al wel duidelijk gemaakt. Bij de vrouwen moest Jitske wel uitrijden en dat deed ze.
24-4-2017 29-5-2017 26-6-2017 28-8-2017 18-9-2017 Totaal (4 van 5) aantal
1 Lambert Borsen GHV 4 1 1 1
7 4
2 Marinus Kamphorst GHV 5 2 2 4 2 10 5
3 Tjerk Verschuur GHV 7 4
2 1 14 4
4 Tim de Ruijgt GHV 9
4 6 3 22 4
5 Martijn Bus GHV
3 5
4 12 3
6 Steven Schraffordt GHV 6
3
5 14 3
7 Joop Eijpe GHV 10 7
7 6 30 3
8 Kees Galekop GHV 8 6


14 2
9 Simon Borsen GHV 11 1
10 Leo Fennema GHV 22 1
11 Rick de Ruijgt GHV 33 1
12 Hijko Ligtermoet GHV


3
3 1
13 Alexander Teeuwen GHV
5


5 1
14 Mark Vlasblom GHV


5
5 1

 

De bekers voor de snelste rondes gaan naar Simon Borsen in 8.01 minuten (44,2 km/u) en Jitske Verschuur in 10.28 minuten (33,8 km/u).

 

En niet vergeten zondag 24 september GHV fietstocht 

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)Loginstatus:

Clubkalender:
« December 2017 »
M D W D V Z Z
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

BegindatumNaam
20-01-2018GHV Clubkampioenschappen
24-02-2018Schaatsen in Zweden!Ogenblik a.u.b. ...