Actieve bezoekers: 44, waarvan 0 geregistreerd en 44 gast(en).

U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

GHV-nieuws: Schaatskamp 11-13 januari voor jeugdschaatsers en junioren
   (07-12-2018)

Zoals de afgelopen jaren gaan wij ook dit jaar naar de prachtige overdekte ijsbaan van Enschede voor een schaatskamp. Dit gaat gebeuren in het weekend van vrijdag 11 t/m 13 januari 2019. Het kamp is voor alle junioren, pupillen en jeugdschaatsers van IJBM en GHV.  

Wat gaan we doen?
We logeren in de gezellige groepsherberg  De Burink’s Hof in Buurse bij Haaksbergen. Daar kunnen we ontspannen bij de open haard.
We gaan vier keer trainen op de 400 meter baan onder de deskundige begeleiding van de trainers.  

Praktisch
We vertrekken op vrijdag aan het begin van de avond en zijn zondag voor het avondeten weer terug. Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen de kosten van het kamp ongeveer €120,- bedragen.
Verdere praktische informatie krijg je nadat je je hebt aangemeld.

Groepsherberg De Burink’s Hof    
Haaksbergerweg 37
7481 RR Buurse
Tel. 053-5696458
info@deburinkshof.nl

 

Hulp gevraagd
Waarschijnlijk hebben we ouders nodig die het hele weekend kunnen blijven i.v.m. vervoer van en naar de ijsbaan en koken. 

Opgeven
Meld je aan bij je trainer of mail naar Jesse Arkema: jessema.01@gmail.com

Laat even weten:

  • Zijn er bijzonderheden m.b.t. eten en/of medicatie?
  • Als je als ouder het weekend mee kunt of kunt brengen/ophalen

We horen graag van je!

Eppe Mensinga, Quirine de Gast, Jacco Groen, Joris Stevers, Jesse Arkema en Martijn Makaske.

 

(Terug naar boven)


GHV-nieuws: 8 december naar Flevonice
   (07-12-2018)

Op zaterdag 8 december kunnen de jeugdschaatsers niet op de Vechtsebanen in Utrecht schaatsen op het jeugdschaatsuur, omdat er dan landelijke schaatswedstrijden zijn. Jammer. Maar een mooie gelegenheid om te kijken of we al zo veel geleerd hebben dat we een toertocht kunnen schaatsen, in Biddinghuizen op Flevonice!

Dit is een kunstijsbaan van 3 kilometer lang, in de buitenlucht, slingerend door de Flevopolder. Kinderen kunnen dan deelnemen aan een toertocht, met afstanden van 6 km, 12 km, 15 km of 30 km. Vriendjes/vriendinnetjes, broertjes en zusjes, en ouders mogen ook mee het ijs op. Voor de allerjongste kinderen, voor wie 3 km wel een heel eind is, is er ook een 400m baantje waar geschaatst kan worden.

Er zijn diverse jeugdbegeleiders op en rond het ijs aanwezig, maar het schaatsen gebeurt op eigen verantwoording. Er wordt geen les gegeven. 

De entree voor alle jeugdschaatsers betaalt de GHV. Ouders, broertjes/zusjes en vriendjes/vriendinnetjes moeten zelf betalen.
Tip: boek dan ticket online, via https://www.flevonice.nl/bezoek/tickets, dat is goedkoper dan betalen aan de kassa.

We vertrekken met eigen vervoer, uiterlijk om 14 uur vanaf de carpoolplaats op de parkeerplaats bij het busstation in Blaricum. Daar kunnen ter plekke nog wat carpool-afspraken worden gemaakt. Het is de bedoeling dat uiterlijk om 14.45 uur iedereen op de parkeerplaats van Flevonice is, zodat we om 15 uur gezamenlijk door de kassa kunnen. We moeten daar als groep doorheen! Dus wees daar op tijd! Daarna trekken we allemaal gezamenlijk onze schaatsen aan bij de 400m baan, en meld je je met schaatsen aan bij één van de jeugdschaatsleiders en krijg je je stempelkaart en uitleg waar de stempelpost is.

Voordat daarna het startschot gegeven wordt, zullen we nog een groepsfoto maken. De eindtijd bepaal je zelf. Als begeleiders blijven we zolang er kinderen rondrijden, tot uiterlijk 17.30 uur.

Meld je als jeugdschaatser uiterlijk woensdag 5 december bij Hilleen aan per email (jeugdschaatsen@ghv.nl). Geef dan ook aan of je om 14 uur vanaf Blaricum vertrekt, of rechtstreeks naar Flevonice gaat. Er wordt tegenwoordig parkeergeld gerekend, dus rij waar mogelijk met elkaar mee!

(Terug naar boven)


GHV-nieuws: Eindelijk: een langebaanbokaal!
   (22-11-2018)

In het seizoen 2018-2019 kunnen GHV-ers en IJBM-ers voor het eerst strijden om een bokaal voor de beste seizoensprestatie op de langebaan! Het gaat in het klassement van deze bokaal niet om de absolute snelste tijd, maar om het tonen van progressie en inzet.

De uitreiking van de trofee is aan het einde van het schaatsseizoen in drie categorieën: jeugd tot en met 12 jaar, junioren/neo-senioren tot en met 22 jaar en masters. Er is geen apart heren- en damesklassement.


Waarom een trofee?
De trofee is in het leven geroepen én ontworpen door Eppe Mensinga, al jarenlang trainer van de GHV en IJBM. De trofee is bedoeld om het rijden van wedstrijden en trainingsinzet te belonen en de samenhang tussen GHV-ers en IJBM-ers te vergroten, door middel van het gezamenlijk en vaker rijden van wedstrijden.

De onderlinge – vriendschappelijke – competitie moet zorgen voor meer cohesie en clubgevoel, wat het schaatsplezier en daarmee mogelijk ook de prestaties ten goede komt.

 

LEES MEER over de bokaal onder 'Evenementen'

(Terug naar boven)


GHV-nieuws: Betty Westerveld bij De Wereld Draait Door
   (19-11-2018)

Vanavond zat Betty Westerveld, samen met de nummers 1 en 3 van de Elfstedentocht 1985, aan tafel bij De Wereld Draait Door. 

Kijk het terug vanaf minuut 31.40 via: https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/media/405506


(Terug naar boven)


GHV-nieuws: 22 December clubkampioenschappen voor alle leeftijden en kerstborrel GHV op Vechtsebanen
   (01-11-2018)

Op zaterdag 22 december 2018 is het weer zo ver: dan kun je het eindelijk opnemen tegen jouw trainingsmaatje, kun je dat felbegeerde pr rijden en al je clubfavorieten aanmoedigen... De clubkampioenschappen van de GHV staan weer voor de deur! Bovendien staat er op dezelfde avond een GHV-kerstborrel op het programma. Reden genoeg dus om erbij te willen zijn op 22 december!

Vanaf 8 uur 's avonds staat er een grote groep vrijwilligers (starter, juryleden, hulpstarters, ondersteuning, etc.) klaar om de verschillende langebaanafstanden, de marathon en Joop Bakkerbokaal weer in goede banen te leiden. Dus aarzel niet, schrijf je in (uiterlijk 15 december 2018) en/of kom aanmoedigen op 22 december!

Ook dit jaar zal er weer een ploegachtervolging zijn. We nodigen de deelnemers van elk trainingsuur van harte uit een eigen ploeg van 3 of 4 deelnemers af te vaardigen, dus overleg alvast met elkaar!

SCHRIJF DIRECT IN, MAAR UITERLIJK 15 DECEMBER!

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


GHV-nieuws: Niet vergeten: kleding bestellen
   (05-10-2018)

Vergeet niet om uiterlijk dit weekend je nieuwe kleding te bestellen!

 Na zondag gaat de eerste productie in bestelling. Daarna moeten er elke keer tien gegadigden zijn per kledingstuk om opnieuw te kunnen bestellen, dus dan kan het weer even duren.
Let op: je betaalt de kleding bij bestelling, en haalt de kleding op bij Hans in Muiderberg. Deze wordt dus niet opgestuurd, en je kunt niet pas betalen bij ophalen. 

Bestel direct via de winkel van Hans Spil.

(Terug naar boven)


GHV-nieuws: Ook Willemijn Cnossen stopt, maar blijft als begeleider Team FrySk
   (05-10-2018)

Waar ze vorig seizoen nog deel uitmaakte van de Team FrySktrein, staat Willemijn Cnossen deze winter met het rondebord in haar handen. De 23-jarige schaatster haalde vorig jaar al haar trainersdiploma's (ST-3), maar maakt komend seizoen officieel deel uit van de begeleiding van de ploeg. Met als leermeester haar voormalig coach Siep Hoekstra.

Lees het hele artikel op schaatsen.nl

Wij wensen Willemijn heel veel plezier in haar nieuwe functie, en veel succes met haar opleiding! (En natuurlijk ook sterkte met het afscheid nemen van het topsportbestaan...)

(Terug naar boven)


GHV-nieuws: Lucas van Alphen stopt met schaatsen
   (27-09-2018)

GHV'er en topschaatser Lucas van Alphen heeft onlangs besloten om te stoppen met schaatsen. Het gaat voor hem helaas niet werken op de manier zoals het nu gaat. Wij vinden het natuurlijk heel vervelend voor Lucas dat hij deze beslissing heeft moeten nemen en wensen hem sterkte met het afscheid nemen van het intensieve topsportbestaan in de komende periode.

Lees ook het bericht op Schaatsen.nl

(Terug naar boven)


GHV-nieuws: De GHV en het jubileumboek op de radio
   (27-09-2018)

Afgelopen weekend gaf Wim Dral, een van de samenstellers van het jubileumboek van de GHV, een interview op de radio NH Gooi over de vijftigjarige GHV en het verschenen boek.

Het interview is nog ruim een week terug te luisteren op: http://nhgooi.nl/programma/1062/achter

 

(Terug naar boven)


GHV-nieuws: Dit weekend schaatsen voor 1 euro en schaatsclinics!
   (27-09-2018)

Het is je vast niet ontgaan: we gaan weer schaatsen!

Op zaterdag 29 en zondag 30 september gaan De Vechtsebanen weer open en organiseren de diverse schaatsverenigingen uit de regio Utrecht, De Vechtsebanen en Duosport voor de vierde keer de ijsproefmiddag "Schaatsen is Cool". Voor € 1,00 kan iedereen beide dagen op de publieksuren komen schaatsen. Een mooie gelegenheid om weer kennis te maken met het ijs, niet alleen voor leden maar voor iedereen! 

Bovendien zijn er zowel op zaterdag als zondag van 14.00-16.00 uur leuke (gratis) clinics om kennis te maken met verschillende schaatssporten. Kijk voor meer informatie op de website van de Vechtsebanen.

Ook een prachtkans om met familie vrienden, vriendinnen, collega's, bekenden en buren samen te gaan schaatsen. Wie weet zitten er een paar nieuwe leden tussen... Een treintje schaatsers in clubkleding valt op. Een mooi uithangbord om aandacht voor de GHV te genereren. Er zullen zeker bezoekers zijn die er naar vragen maar je kunt ze natuurlijk ook aanspreken of ze al eens gedacht hebben om lid te worden van een schaatsvereniging. In feite een goedkope wervingsactie!

Dus ga lekker schaatsen dit weekend en werf tegelijkertijd nieuwe leden voor de GHV!

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]Loginstatus:

Clubkalender:
« December 2018 »
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Ogenblik a.u.b. ...