Actieve bezoekers: 31, waarvan 0 geregistreerd en 31 gast(en).

U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

GHV-nieuws: Langebaanbokaal wordt Kanjer-bokaal
   (12-02-2019)

Dit seizoen zijn we gestart met een nieuwe bokaal. Eerst zonder naam, maar sinds nu hebben we er wel een naam aan gegeven: de Kanjerbokaal! Een nieuwe tussenstand voor het klassement staat inmiddels ook weer op de site. De hoogtepunten:

  • Er is een nieuwe lijstaanvoerder bij de senioren/masters, maar er zijn nog verschillende kandidaten die haar op de hielen zitten.
  • Een familiestrijd bij de junioren of gaan de junioren C, die daar nu op gepaste afstand zus en broer volgen, nog wat PR's rijden en het gat dichten?
  • En bij de pupillen is het ook super spannend: we hebben 2 lijstaanvoerders die gelijk staan. En de pupillen daar vlak achter zijn ook nog niet kansloos... Dus dat belooft een heel spannende eindstrijd te worden!

Ben je benieuwd naar de stand, en naar je eigen positie op de lijst? klik hier (alleen na inloggen ivm persoonsgegevens).

En doe de laatste weken nog mee met wedstrijden, en meng je ook in de strijd om de Kanjerbokaal! Om het extra spannend te maken publiceren vanaf nu geen nieuwe tussenstanden meer tot na het seizoen. Dus ga wedstrijden rijden, en PR's of beste seizoenstijden, en misschien mag je dan na het seizoen die mooie bokaal in je prijzenkast zetten.

(Terug naar boven)


GHV-nieuws: André Los eindigt als 17e op NK allround
   (27-01-2019)

Vandaag was de tweede dag van het NK allround in Heerenveen. Voor de heren stond de 1500 meter, en voor de beste acht rijders een 10 kilometer.

GHV'er André Los eindigde op de eerste dag als 17e, en wist deze klassering knap te behouden op de tweede dag. Hij verloor de rit van zijn directe tegenstander, die net boven hem eindigde in het eindklassement. Zijn tijd was 1:53.46.

We zijn trots op je André!

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


GHV-nieuws: Simon Borsen op plaats 33 bij ONK Weissensee
   (26-01-2019)

Vandaag is Simon Borsen op het Open Nederlandse Kampioenschap op de Weissensee, een wedstrijd over 150 ronden, op een knappe 33e plaats geëindigd. 

Tweed dagen geleden eindigde hij al als 52e in de Grand-Prix competitie in de Aart Koopmans Memorial wedstrijd. Deze wedstrijd ging over 80 kilometer.

Van harte gefeliciteerd Simon!

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


GHV-nieuws: André Los op 17e plek na eerste dag NK allround
   (26-01-2019)

André Los wist zich te plaatsen voor het NK allround in Heerenveen dit weekend: op zich al een prachtige prestatie om op 28-jarige leeftijd te debuteren op dit toernooi natuurlijk! Zeker als je je bedenkt dat André het ook geweldig doet op de marathon!

André wist zich vandaag, na het rijden van de 500 en 5.000 meter, als 17e te classificeren in het tussenklassement. Zijn 38.75 op de 500 meter was helaas geen persoonlijk record, maar hij veroverde hiermee een 18e plek. Met zijn tijd op de 5 kilometer, 6:46.19, deed hij zeer goede zaken: hij bemachtigde hiermee een 15e plaats! Daarmee wist hij dus een plek op te kruipen in het algemeen klassement.

Morgen, zondag, staat de 1500 meter nog op het programma. André start dan in de tweede rit in de binnenbaan tegen Jan Hamers. Mis het dus niet!

André: heeeeel veel succes gewenst morgen!

 

Bekijk de uitslagen, startlijsten en verder nieuws over het NK via schaatsen.nl

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


GHV-nieuws: Tussenstanden langebaanbokaal
   (26-01-2019)

Het gaat goed met het puntenklassement voor de langebaanbokaal! Minder goed gaat het met de creativiteit van onze leden: er is nog steeds geen naam bedacht...Houd je niet in, broed er even op los en vereeuwig jezelf in de naam voor de bokaal. Stuur een mailtje als je een leuke naam weet!

Hoe zat het ook alweer?
De trofee is bedoeld om het rijden van wedstrijden en trainingsinzet te belonen en de samenhang tussen GHV-ers en IJBM-ers te vergroten, door middel van het gezamenlijk en vaker rijden van wedstrijden. De onderlinge – vriendschappelijke – competitie moet zorgen voor meer cohesie en clubgevoel, wat het schaatsplezier en daarmee mogelijk ook de prestaties ten goede komt.

Bekijk de tussenstanden van 12-22 en vanaf 23 jaar (meerdere tabbladen) en bekijk de tussenstanden van de jeugdleden
(toegang na inloggen, in verband met persoonsgegevens).

 

(Terug naar boven)


GHV-nieuws: Arnold Gaasenbeek verovert Flevobokaal
   (24-01-2019)

Op dinsdag 22 januari is onder winterse omstandigheden de tweede wedstrijd van de Flevo Bokaal voor Masters verreden. Deze wedstrijd ging gelukkig wel gewoon door, terwijl twee eerdere wedstrijden waren afgelast.

De sneeuw maakte het een zware koers: ondanks een aangepast dweilprogramma, plakte de sneeuw vast aan het ijs en moest er hard gewerkt worden door de rijders. 

Arnold Gaasenbeek kwam uit in de categorie Masters 1, en startte als laatste op de avond. In een klein peloton van maar 21 man viel het niet mee om aan te vallen. Maar uiteindelijk vormde zich toch een kopgroep van 8 rijders, waaronder Arnold Gaasenbeek. De heren bleven bij elkaar en dus draaide het uit op een eindsprint, die Arnold - wederom - wist te winnen: in de eerste wedstrijd voor de bokaal wist hij de eindzege namelijk ook al op zijn naam te schrijven.

Gefeliciteerd Arnold!

Lees het uitgebreide verslag op marathonschaatsenutrecht.nl

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


GHV-nieuws: Rick de Ruijgt plaatst zich voor het NK!
   (22-01-2019)

  

 

Beste clubgenoten,

Afgelopen weekend heb ik mij geplaatst voor het NK allround bij junioren B!

Om op het NK te kunnen komen, heb ik twee selectierondes moeten doorkomen. In het weekend van 5 en 6 januari was de regiowedstrijd. Dit was de eerste ronde van de plaatsingswedstrijden. Ik reed daar zaterdag een 500/1500 meter en zondag de 3 kilometer. Na drie afstanden stond ik op de 15e plek, wat betekende dat ik door was naar ronde twee, de landelijke selectie in Dronten.

Deze wedstrijd vond plaats op 19 en 20 januari. Ik wist dat het mogelijk was om mij te plaatsen, kijkend naar de tijden van de andere rijders. Echter maakte ik het mezelf erg moeilijk. Ik reed een hele slechte 500 meter in 40,8 wat de 19e tijd was. Ik stond 19e na deze afstand. De beste twaalf rijders na drie afstanden zouden doorgaan... Het was nog mogelijk, maar ik moest heel veel goed maken.

Kort na de 500 meter volgde de 1500 meter. Ik reed een redelijke rit van 2.00.4 wat de 6e tijd was. Na dag 1 stond ik op de 16e plek. Ik wist dat ik zondag dus een hele goede 3 kilometer moest rijden.

Gelukkig liep het goed op de 3 kilometer. Het waren zware omstandigheden, maar ik reed een tijd van 4:13,28 wat de 4e tijd was op die afstand. Ik had precies genoeg tijd teruggepakt op mijn concurrenten en steeg naar de 12e plaats!

Ik mag nu dus het NK allround rijden van 1-3 februari in Groningen! Ik ben er echt heel blij mee dat het gelukt is! Na vorig jaar een jaar gemist te hebben, ben ik na een goed jaar trainen weer helemaal op mijn niveau gekomen. Ik heb veel zin in het NK.

Ik wil de GHV in het bijzonder bedanken voor alle steun die ik de afgelopen jaren heb gekregen van de club. Ik ben heel blij dat ik lid ben van zo’n gezellige club! Op naar het NK!

Rick de Ruijgt.

 

Noot van de redactie: Wij wensen Rick uiteraard alvast héél veel succes op het NK!

 

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)


GHV-nieuws: Oud-bondscoach en GHV'er Ab Krook getroffen door herseninfarct
   (04-01-2019)

Oud-bondscoach en GHV'er Ab Krook is zondagnacht thuis in Loosdrecht getroffen door een herseninfarct. Hij ligt sindsdien in het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel, zo laat zijn vrouw Ineke weten.

Wij wensen Ab en zijn familie veel sterkte en beterschap toe!

Lees het gehele bericht op nos.nl

(Terug naar boven)


GHV-nieuws: We gaan weer naar Zweden! Ga je mee?
   (28-12-2018)

Na het succes van vorig jaar, zullen we dit seizoen voor de tweede keer afreizen naar het natuurijs in Zweden. Wil jij ook schaatsen op uitgestrekte meren, tussen besneeuwde heuvels en 's avonds gezellig met mede-GHV'ers de dag doornemen? Wacht dan niet langer, meld je aan en boek je vlucht! 

We verblijven van maandag 25 februari tot en met zaterdag 2 maart 2019 in een hostel vlakbij het Runn-meer, waar we met 15 personen kunnen verblijven.

Je regelt zelf je vliegticket (of ander vervoer) naar Zweden. Het zou natuurlijk gezellig zijn als we met zijn allen in hetzelfde vliegtuig zitten, dat is bovendien ook praktisch voor gezamenlijke vervoer naar en van het Runn-meer.

Meld je uiterlijk 2 januari 2019 aan en regel je vlucht!

BEKIJK OOK HET NIEUWSBERICHT (na inloggen)

 

(Terug naar boven)


GHV-nieuws: Willemijn Cnossen en Gert-Jan Dral clubkampioenen!
   (26-12-2018)

Na een zinderend clubkampioenschap, met zwaar ijs, trouwe supporters langs de baan, kerstversnaperingen tijdens de kerstborrel, gespannen rijders en enthousiaste vrijwilligers, mochten Willemijn Cnossen en Gert-Jan Dral zich clubkampioenen van het seizoen 2018-2019 noemen. Gefeliciteerd!

Natuurlijk waren er ook vele andere prijzen te verdelen. Zo streden de jeugdschaatsers op een 100 en 300 meter om de medailles, en was het podium goed gevuld. De nummers 1, 2 en 3 ontvingen uit handen van de voorzitter Johannes een exemplaar van het jubileumboek. Bekijk ook de foto's! (na inloggen vanwege persoonsgegevens).

Na de langebaanwedstrijden van de junioren en masters, waarbij dit jaar geen 1000 meter verreden werd, volgde voor het tweede achtereenvolgende jaar weer een ploegenachtervolging. Het rijden in een groepje van drie of vier rijders over drie rondes was wederom een succes: het is een leuke en energieke vorm van wedstrijdrijden. Het Hidden Team, bestaande uit Joost van Kalsbeek, Niels Dren, Jan-Marten Schotsman en Lambert Borsen ging er met de eerste plaats vandoor.

De rijders van de Hans Vollenbroekcup en de Joop Bakkerbokaal reden weer gezamenlijk in de baan, waarbij de marathonrijders het buitenste deel van het ijs gebruikten. Anneleen Post en Steven Schraffordt kregen uit handen van Joop Bakker de gelijknamige cup uitgereikt; Jitske Verschuur en Lambert Borsen waren de winnaars van de Hans Vollebbroekcup.

BEKIJK DE UITSLAGEN per categorie (met dank aan Theo Koopman), of de UITSLAGEN MET GEREDEN TIJDEN (via de website van de BCU).

Hoewel de clubkampioenschappen er nu op zitten, is het seizoen natuurlijk nog lang niet voorbij! Dus blijf lekker trainen, en schrijf je in voor wedstrijden om mee te dingen naar de Langebaanbokaal!

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]Loginstatus:

Clubkalender:
« Februari 2019 »
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
Ogenblik a.u.b. ...